luni, 25 septembrie 2017

Cărți false


Am realizat recent o serie de rafturi de cărți false pentru un birou de avocatură. 


Deși fotografiile au multe carențe (lipsa unui aparat adecvat, graba extremă și dimensiunile generoase, dimpreună cu lipsa spațiului și luminii prielnice), am ales să le pun pe blog spre exemplificare pentru cei interesați. 


Rafturile sunt extrem de rezistente, întărite cu lemn, pentru a rezista transportului. 


Din șase piese de aceleași dimensiuni, anume 75/35/22 cm, patru dintre ele au fost dotate în partea superioară cu un soi de capac care imită capetele cărților, pentru a completa iluzia de cărți și pe rafturile mai generoase sau plasate sub nivelul ochiului. 


Menționez încă o dată că nu există un preț stas pentru cărțile false: aici au fost șapte tipuri de cotoare, în piele ecologică italiană de cinci culori diferite (corpuri sanguin, bordo, brun și negru, cu etichete vermillion), patru structuri de design diferite, cu titluri din domeniul magistraturii, iar prețul s-a făcut conform prețului fiecărui tip de cotor și după stabilirea necesităților spațiale. Rareori se pot discuta pe mail sau prin telefon aceste lucruri, deci o vizită la atelier este necesară mai mereu. 

Deasemenea, e de menționat că nu am folosit metode automate de ștanțat sau imprimat, totul a fost făcut, lipit, presat, finisat, imprimat și scris manual. Prețul unui astfel de modul a fost în medie 380 RON, pentru a răspunde unei întrebări care mi se pune extrem de des. . Un comentariu:

  1. Aș dori sa cumpar. Cum ași putea sa le achizitionez? Ce culori ma aveți? Mi-ar trebui aceste carti pentru o biblioteca alba. Multumesc si astept raspunsul Dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere