vineri, 23 august 2013

Presă de vânzare!

Meșterul Adrian Ghețea a comis din nou două fapte recidiviste de înaltă calitate: două prese orizonatale (job baker, laying press sau backing press). 

 

Una a fost cumpărată deja de către o prietenă ale cărei lucrări le puteți găsi la link-uri, Teo. 

Teo face cărți unicat și jurnale absolut geniale, e româncă stabilită în Evora (Portugalia) iar zilele trecute am avut și șansa de a ne vedea și a schimba povești.


 Presele arătau atât de bine și se potriveau în micul meu atelier încât îmi era mai mare dragul să le țin și nu m-ar fi deranjat absolut deloc să le păstrez pentru mine, dar cuvântul e cuvânt.

Aici avem presa ei, pe care a ridicat-o cu zâmbete și bunădispoziție și sper să o văd la lucru cât mai curând:

Cealaltă presă a rămas la mine și așteaptă un cumpărător. Baza cred că are 60 sau 70 de cm (nu sunt sigur), este ușoară, se poate ridica la verticală și nu se răstoană nici dacă este plină până la refuz cu cărți,


 Roata are cam 25cm diametru, cu mâner, șpinglul (șurubul) nu a fost găsit și modificat, ca la a mea, ci făcut la strung specia pentru asta,


 Nu le avem în imagini dar presa vine cu două șlipsuri pentru bătut falțul, cu grosime diferențiată sus și cant de oțel, la fel ca a mea și ca cele din imaginile presei lui Teo. Cine dorește să ofere o casă acestei prese și să își îmbunătățească ritmul de lucru (înainte lucram vreo două sau trei blocuri de carte pe zi, acum pot lucra oricăt, cele mai multe de până acum fiind vreo 40) poate da un mesaj la artacartii@yahoo.ro sau poate lăsa aici un mesaj.

Prețul este 250 euro, numai predare personală.
2 comentarii:

  1. Wow Mihai! Multumesc mult pentru mentiune. Presa este minunata, superb realizata si din punct de vedere functional si estetic. Am pus-o deja la lucru cu mult succes :) Iti multumesc inca o data pentru ajutor si mesterului Adrian Ghetea pentru talentul cu care a lucrat-o!!

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau sa cumpar o astfel de presa (schtokpress) 0735157277) luxpackcompany@gmal.com

    RăspundețiȘtergere