vineri, 22 decembrie 2017

Jurnal de lux în stil grecesc


Jurnalul de față a fost prezentat unui  înalt ierarh și un om de o vastă cultură bibliofilă, așa că m-am străduit să pun toate elementele de stil ale unei legături venețiene executate de meșterii greci din secol 17 (pe cât a fost posibil), într-o legătură de calitate și rezistență moderne. 


Pielea este un marochin suplu de culoare sanguin, cu gren aparent, lustruită cu fierul la cald și imprimată cu unelte de mână. 

Atât fața cât și spatele au câte un chenar compus: trei chenare concentrice trase în blind cu fier dublu și simplu, chenarul extern legat de chenarul mediu cu diagonale scurte, chenarul mediu legat de cel intern cu diagonale și câte un fleuron iar cel intern găzduind câte un ecoinson (fleuron sau ștampilă de colț) în auriu. 


În fiecare colț distal al chenarului extern este delimitată îmbinarea cu câte o unealtă mică în auriu.

Fața are ca decorațiune centrală un supralibros cu Hristos Pantoktator iar spatele, o rozetă în romb formată din aceleași unelte de colț, ambele în auriu. 


Cotorul găzduiește câte un fleuron central în sec (același ca pe fețe) în fiecare dintre cele cinci câmpuri delimitate de cele șase nervuri, patru dintre care sunt liniate fin în auriu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu