duminică, 1 octombrie 2017

De ce faci domnle clipuri?

De moment am mai multe întrebări și curiozități  despre cum se face x proces sau y lucru, iar acelea sunt conținute și detaliate în materialul didactic de pe Youtube mult mai târziu, am decis să fac câteva clipuri mici, fără pretenții grafice, care să ilustreze câteva procedee simplu, apoi complexe, ale finisajului și pregătirii. 

De ce fac asta? Din conveniență. Îmi ia cam jumătate de oră să scriu despre un proces sau un procedeu practic pe care îl pot explica verbal (la telefon sau skype) în zece minute și îmi ia doar un minut sau mai puțin să îl demonstrez live sau într-un videoclip. 

Cei care s-au abonat la canal le vor vedea cel mai rapid, pe Facebook nu le voi mai posta, cel puțin nu pe toate, iar aici le voi pune doar când va fi gata o serie de procese. 

Descrierile și titlurile sunt atât în engleză cât și în română, la fel și tagurile, pentru a avea o vizibilitate cât mai mare și o rată mai bună de a fi găsite de cei interesați.


1. Imprimarea unei unelte de alamă cu model de colț aldin în plin (secolul XVI), pe piele tăbăcită vegetal vopsită de mine, în folio auriu. 


2. Imprimarea unei perechi de unelte de alamă gemene dispuse central pe piele tăbăcită vegetal, în folio auriu.

3. Model central realizat din imprimarea unui fier aldin de patru ori, în blind, pe piele vișinie vopsită de mine. Tremuratul e încercarea mea de a imprima sănătos un model undeva sub telefonul care filmează :D4. O mică demostrație a cum se folosește fierul pentru lustruit pentru a da un luciu câmpurilor sperioare ale blindrucului (imprimajului în sec). Pielea este capră tăbăcită vegetal, italiană, vopsită vișiniu de mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu