miercuri, 12 aprilie 2017

Încă unu care leagă cărți!

Ia uite domn-le... nu  mai poate omu să fie singurul legător din România, că se apucă repede și alții! Da chiar așa!?!Și nu numai că leagă cărți, da le leagă și bine! Și frumos, și trainic! Și mai și face asta asta ca meserie de bază și-și întreține un atelier în Vaslui! Și în curând și o familie!!! De unde tupeul ăsta??

Băiatul ăsta, Panait..Panaite..Panainte! Așa, Panainte! a început să muncescă de parcă s-ar termina cărțile mâine și nu-s coperți!

A, ca să nu mai zic că nu se bazează numai pe matrițe originale, pe care nu le-a moștenit de la nimeni și în care a investit o mică avere, dar mai folosește și scule de mână, imprimând cu chinuială motive ornamentale, încet încet, una lângă alta!
Aaa, ca să nu mai zic că are și canal Youtube, unde bagă în cap oamenilor tot felul de prostii, că-i mai bună pielea, că e mai bună cartea cusută, că nu se poate și rapid și bun și ieftin, ia mai lasă-mă-n pace!!


E poftim!  Filmuleț de prezentare: Și mai învață oamenii și chestii! Gratuit! Da unde suntem domnule, în pădure??

Cică.. cum se execută coperțile! Omu ăsta nu știe că se fac din cel mai ieftin material și tăiate cât mai strâmb?Sau cum se decorează o copertă... Da n-o mai decorezi, ce atâta muncă?!


Sau cum se execută un bloc de carte. Păi tai cotorul la ghilotină, dai cu aracet, și aia e!


Aaaa, sau cum se coase o carte! Parcă-i petec, s-o coși... O dai cu maglavais și gata, ce atâta muncă!


Da nu mai zic nimic, gata, că zice lumea că-s cârcotaș..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu