marți, 27 decembrie 2016

Matrițe de alamă vechi!

Acum câteva săptămâni am avut marea onoare de a fi contactat de un cuplu minunat, Georgeta și Viorel Cuzuban, care au condus legătoria Legas și care au decis să se retragă. 

Despre domniile lor voi scrie separat un articol, însă aici voi prezenta câteva dintre articolele cumpărate de la ei, anume câteva matrițe vechi de alamă de care m-am îndrăgostit pe loc.Au aparținut, pare-se, legătorilor de la care doamna Georgeta Cuzuban a învățat, anume Haralambie Mitru și Constantin Dinu, despre care sper să aflu cât mai multe din poveștile dumnealor.  

Set de patru piese pentru cotoare

S-au bucurat foarte mult că uneltele lor, de care s-au servit și ei și înaintașii lor, încap pe mâinile mele și s-au convins că respect cartea și legătoria, dar mai ales oamenii care lucrează cu ele. 

Decorațiune mică


Decorațiune cu monogramă, M. 


Sper să îi fac mândri de cum le voi folosi și cum voi avea grijă de ele, ca despărțirea de ele să fie cât mai ușoară. Ancadrament oval cu motive fitomorfe și liră, pentru cotor. Detaliile gravate de mână sunt de o finețe incredibile și sunt o mărturie asupra fineții gravorilor din trecut. 


Colțar cu entrelacs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu