miercuri, 28 noiembrie 2012

Lucrări recente

Încep să auresc cât de cât mai bine decât înainte.
Am câteva volume de făcut (vreo 20) fără limită de timp și colecția personală de Magazin Istoric (circa 90 de volume, plus dubluri, înseamnă multede tot).

Deocamdată pe acestea le-am terminat, celelalte sunt în lucru.

Ana Karenina:


Prima jumătate din M.I. pe anul 1995.Mai multe poze în albumul de pe Facebook:
5 comentarii:

 1. arata frumos per ansamblu dar nu inteleg dc nu ati rotunjit cotorul cartii din prima poza.Poza 5 iar ori nu ati bagat o la presat ori ai folosit carton prost,legatura cotorului nu sta compact iar copertile sunt curbate.

  ma bucur ca am gasit blogul dvs

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulțumesc frumos.

  Cotorul este nerotunjit deoarece este mucava de 2, după preferințele beneficiarei.

  Acum m-am răzgăndit și o fac altfel, a treia oară! Și da, va avea cotor rotunjit.
  Personal le prefer rotunjite, dar dacă volumul este broșat e cam irecuperabil din punct de vedere al rotunjirii, și dacă clientul specifică faptul că nu îl vrea rotunjit, mâinile-mi sunt legate.

  La ultimul volum nu aveam presă, într-adevăr. Abia acum am.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cartonul nu cred că e prost, dar eu am multe de învățat și pentru asta mulțumesc oricărui critic, inclusiv dumneavoastră.

  Un legător bun cred că poate face minuni și cu cele mai proaste materiale.

  Sunteți legător?

  RăspundețiȘtergere
 4. Aa nu..nu era o critica.Nu-mi as permite.Remarcile mele provin exclusiv dintr-o mica obsesie legata de aspectul exterior al unei carti.Nu ma ocup cu legatoria,sunt doar un biet colectionar de carte(veche).

  Aveti un arsenal impresionant de ustensile,putin comun in Romania,sper sa uploadati cat mai des poze cu legaturile realizate.

  RăspundețiȘtergere
 5. Chiar incurajez critica, sunt lucruri care fac munca mult mai buna. Niciun artizan nu poate deveni mai bun numai cu elogii, nu?

  As fi foarte curios sa consult colectii particulare de carte veche, sunt unice...

  In ceea ce priveste ustensilele, ceea ce am acum este doar un umil inceput. Am in plan comandarea unor unelte la scara inspirate din unelte franceze de secol 18, folosite de Derome cel Tanar. In timp, as vrea sa ma specializez in tehnici si designuri istorice, replice dupa Derome, Padeloup si alti titani ai legatoriei.

  Multumesc frumos pentru comentarii si te mai astept!

  RăspundețiȘtergere