marți, 28 februarie 2012

Unelte noi, dar vechi!


 

Ieri am primit una dintre cele trei unelte cumpărate pe e-bay. Foarte rapid transportul. A durat mai mult așteptarea în poșta supra-aglomerată pentru a ridica pachețelul decât drumul din Anglia, cred.

 

Uneltele pe care le-am comandat sunt vechi, secolul 19 și fac parte dintr-un lot imens care a aparținut defunctei legătorii Chivers. Timp de aproape 300 de ani Chivers a fost sinonim cu legătoria de artă în Marea Britanie, și este un sentiment deosebit să pot lucra cu uneltele cu care au lucrat maeștrii legători ai Albionului de odinioară.
Mânerul este ars puțin și crăpat, însă în mod surprinzător nu are joc și poate imprima la fel de bine și acum. Cu toate că gravura pare stângace și pe alocuri grăbită, iar un cârcotaș ar spune că nu se compară cu uneltele moderne, eu unul ador imperfecțiunile și mă gândesc că tăietorul de altă dată nu avea computer și freză digitală, doar ochi buni și mâini sigure, toate fiind tăiate manual. Micile imperfecțiuni, care oricum nu se văd în folio, îi dau viață și o fac parcă mai interesantă.  Modelul este unul decorativ de modă veche, de forma unui sfert de cerc, și poate fi folosit la colțare sau piese mai complexe. 
Un comentariu:

  1. Nemaipomenit! Ador forma asta, se potriveste pentru colturi, medalioane centrale, chenare, cate si mai cate. Bravo domnle!!

    RăspundețiȘtergere