miercuri, 30 noiembrie 2011

Maeștri bucureșteni: Aurel Ambrozie


Unul dintre ultimii legători cu vechime ai Capitalei: Aurel Ambrozie.
Un filmuleț despre dânsul găsisiți aici:


 

Și câteva articole aici:Am de gând să îi calc cât de curând pragul și mă bucur foarte mult că l-am găsit. Ce o fi și cum o fi, om povesti într-un post viitor.

5 comentarii:

 1. buna,cum pot sa aflu mai multe informatii despre legatoria de arta traditionala,despre meseriasi,ateliere,scule etc.?

  RăspundețiȘtergere
 2. Salut. În primul rând, poți să iei la puricat blogul meu. Aici încerc să public materiale scise și filmate de peste tot legat de arta asta. Descarcă acele cărți în PDF de pe pagina din sidebar.

  În al doilea rând, Google.

  Sunt puțini meșterii care vor să ia cu adevărat un ucenic, și puțini oameni interesați care vor să devină ucenici. Majoritatea sunt curioși, și se lasă după o vreme.

  Caută peste tot, eu cam așa am învățat. Despre scule și unelte am și eu un post, cu tot cu video.

  RăspundețiȘtergere
 3. Incepand cu ultima saptamana a lunii mai 2013, simpaticul domn Ambrozie ne urmareste de undeva de sus ... Dumnezeu sa il aiba in pace!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dumnezeu să îl odihnească, îmi pare rău să aud. Știam că este bolnav și că a mai dat din scule, dar nu am mai auzit nimic de dânsul. Vă rog frumos, dacă a lăsat în urmă unelte, să nu le aruncați, sunt foarte valoroase pentru cei ca noi.

   Ștergere
 4. Imi pare rau sa aud asta si inca dupa mai bine de trei ani! Domnul sa te odihneasca, nea Ambrozie !


  RăspundețiȘtergere